”Dr. Wu féle” fejmasszázs

„A fejmasszázs fejbőr és az arc akupunktúrás/akupresszúrás pontjainak masszázsával az egész testet kezelhetjük. A fej az emberi test fővárosa, és az összes Yin & Yang meridián egyesülése.”

Idézet a Sárga Császár Belgyógyászati Könyvéből (kínai gyógyászat legkorábbi könyve)

Abban a kivételes szerencsében részesültem, hogy Dr Wu Bin Jiang mesternél tanulhattam a ”DR WU féle fejmasszázs”-t.

„A fej gyógyászatbeli és egészségügyi szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A testen legfelsőbb és központi helyet foglal el, és a minden egyes személyre jellemző tudati, lelki és fizikai egyedi sajátosságok székhelye is egyben. Azt mondhatnánk, hogy a Dr. Wu-féle fejmasszázs nem egyszerűen a fej masszírozása, hanem a teljes test egészségének javítása, mégpedig a fej, mint kulcs használata által.”

Fotó forrás: Pixabay

A Dr. Wu-féle fejmasszázs a hagyományos kínai orvoslás alapjaiban gyökerezik, melynek lényegét a szervezet veleszületett öngyógyító képességének serkentése és táplálása, valamint a biológiai egyensúly és harmónia helyreállítása adja. Önálló terápiás eljárásként alkalmazható a fej és környéke (nyak, váll, kar és kéz), de használható módszerként a test egészének komfortérzet javítására, a betegség megelőzésére, a szépség és a fiatalság, a jó kondíció megőrzésére, az öregedés lassítására, kozmetikai célból (a ráncok csökkentésére, az arcbőr rugalmasságának javítására), de vitalitás növelésre és a stressz csökkentésére is. Jó tudni, hogy a kezelés rendkívül kellemes mind a kezelt, mind a kezelő személy számára. Pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít, rendszeres alkalmazásával igen jó hatások, tartós eredmények érhetők el a fent említetteknek megfelelően.