Tanfolyamok

Aki ezt a hivatást választja, elkerülhetetlen, hogy folyamatosan képezze magát! Ön is így gondolja? Ezen az oldalon megtalálhatja tanfolyamaimat és tanítványaim véleményét. Ezek alapján talán könnyebb lesz eldöntenie hogy kíván-e csatlakozni a képzésekhez amelyeket, a Turmalin Egyesületben szervezek. 

“Anolissi F.M.T.®” 

Az “Anolissi„Fascia Movement Terapy®”

Egy olyan rendkívül hatékony és komplex kezelési módszert állítottam össze az elmúlt 10 év tapasztalata alapján, amelynek lényege, hogy egy erős, mélyreható fizikai ingerhatást gyakorlunk  a szövetekre, amely hatására helyreáll a normál szöveti egyensúly, csökken a szöveti fájdalom, javul a keringés.  A kezelés közben érzékelt csigolyaelmozdulásokat finoman korrigáljuk, helyre igazítjuk. 

A “fascia” latin szó, jelentése “szalag” vagy “pólya”. Ez a legelterjedtebb szövettípus a testben: mindenütt megtalálható. Ez a test infrastruktúrája. A fascia nem csak megadja a test alakját mind belül, mind kívül, hanem egyben vázat is szolgáltat a test összes rendszerének, mint a keringési rendszer, az idegrendszer és a nyirokrendszer. A fascia tehát úgy tekinthető, mint a lágy szövetek “váza”.
A fascia felszínek letapadhatnak, ami megakadályozza, hogy az izmok simán elcsúszhassanak egymás mellett a mozgás során. Ezeket a letapadásokat fel kell oldani, kezelés közben, hogy helyreállíthassuk a sima és fájdalommentes mozgásokat. A fascia egészségi állapota meghatározza testünk állapotát és a korunkat. A fasciának tehát szüksége van a mozgásra,  és hidratálásra, hogy egészséges maradjon.  Ha a fascia laza, rugalmas és kellőképpen hidratált, az optimális teret biztosít a szervek hatékony működésére, így hosszú és egészséges életre számíthatunk. A fascia egyik fő alkotó eleme a kollagén.  Ha a kezelések hatékonyságát tartóssá szeretnéd tenni, mindenképp érdemes ajánlani a kollagén fogyasztását a kedves vendégednek! Gyorsítja a regenerációt, a szöveteket rugalmassá teszi, a porckorongrészt feltölti, az ízületek mozgását is segíti!

Anolissi FMT® I. modul 4 nap

Anolissi FMT® I. modul: ELMÉLETI – GYAKORLATI ANYAGA:
1. Nap. elmélet:  A fasciák. Fasciás elváltozások okai,szerepük, myofasciális zavarok. Mozgásszervrendszerek. Kötőszöveti masszázs alapjai. Amit bónuszként kapsz: A fejmasszázs mint kiegészítő terápia jelentősége és alkalmazása.

2. 3. 4. Nap: Gyakorlati oktatás : a leggyakrabban előforduló esetek  tanulmányozása, felismerése és azok kezelése.

Anolissi FMT® I. moduljának elsajátításával  alkalmassá válhatsz mozgásszervi problémák hatékony kezelésére. Minden csak rajtad múlik, hogy mennyire szeretnéd!

Anolissi FMT® II. modul 4 nap

1. Nap. elmélet:  Amit a fasciáról tudni kell. A gerinc felépítése, Gerincelváltozások okai és kezelési módjuk. A Dorn terápiáról és a Breuss masszázsról. Amit bónuszként kapsz :  A talp fontosabb reflexpontjai.

2. 3. 4. Nap: Gyakorlati oktatás : A gerincferdülés (scoliosis) figyelmeztető jelei, kialakulásának lelki és fizikai okai,  valamint  a mozgásban lévő gerinc kezelése, a leggyakrabban előforduló esetek  tanulmányozása, felismerése és azok kezelése. Gerincsérv kialakulásának okai és alternatív kezelési módszere.

A technika II. moduljának elsajátításával alkalmassá válhatsz az általános gerincproblémák hatékony kezelésére, valamint a sérves állapotok és gerincferdüléses esetek rendkívül hatékony kezelésére. Minden csak rajtad múlik , hogy mennyire szeretnéd!

A tanfolyam elvégzése alkalmassá tehet TÉGED arra, hogy saját praxisodban biztonsággal és hatékonyan tudj  kezelni minden hozzád forduló vendéget. Elsősorban  a gyakorlati oktatásra helyezem a hangsúlyt. Minden tapasztalatomat, amit az évek alatt szereztem megosztom Veled. A kezeléseid hatékonyak és biztonságosak lesznek. Pár kezeléssel elérhetővé válhat, hogy  pácienseid évek óta fennálló problémája rövid idő alatt megszűnjön, vagy tünetmentessé váljon.

Ne feledd! Ha ezt a szakmát választod nagy a felelősség , ugyanakkor a siker és az öröm is a tiéd, hisz a szemed előtt, a kezed alatt történhet meg a csoda: elmúlhat a fájdalom!

Ha szeretnél másokon segíteni, akkor fordulj hozzám bizalommal.  Én mindent megteszek és segíteni foglak utadon, és nem csak a tanfolyam ideje alatt (:) !) hogy sikeres, jó és alázatos szakember váljon belőled!

Az időpont változtatás jogát fenntartom, az időpontok tájékoztató jellegűek. Amennyiben hamarabb szeretnél nálam tanulni, kérlek jelezd felém igényed és egyeztetünk ! Írj nekem: anolissi@gmail.com címre

2019 évi Tanfolyamok időpontjai:

 FMT®. I modul tervezett időpontjai:

2019. 03..01- 03.02- 03.03. + még egy nap, az oktatáson megbeszélt időpontban. 2019,04, 13 .  9-től 16-ig!!!!!

2019.09.27.-09.28-09.29. + még egy nap az oktatáson megbeszélt időpontban.

A tanfolyam kezdete naponta: 09-órától 18 óráig tart.

a tanfolyami időpontok folyamatosan kerülnek feltöltésre. látogass el ide többször!

FMT®. II. modul tervezett időpontjai:

2019.05.24.-05.25.-05.26.+ még egy nap: az oktatáson megbeszélt időpontban.

2019.11.08.-11.09.-11.10. + még egy nap: az oktatáson megbeszélt időpontban.

A tanfolyam kezdete naponta: 09-órától 18 óráig tart.

Ezen kívül még nyirokmasszázs tanfolyamot is tartok:

A nyirokmasszázs az egyik leghatékonyabb méregtelenítő masszázsforma.  A nyirokrendszerünkben található az immunrendszerünk, ezért ennek tisztítása, karbantartása nagyon fontos az egészségünk megőrzéséhez. Alkalmas egészségmegőrzésre, narancsbőr eltüntetésére és a fogyókúrák egyik kiegészítő lehetséges eleme. Lassú, toló-nyomó masszázsforma. Nagyon szeretik a vendégek.

A tanfolyam időpontja :

2019.11.30. és 2019. 12.01. 8-16-ig

Jelentkezni lehet: Koczka-Kiss Ilona: Tel: +36/30/343-0254 , vagy mail:anolissi@gmail.com címen.

Képek a tanfolyamról:

Bejegyzések a Tanfolyamaimról:

“Kedves Icus! 

Sosem fogom elfelejteni azt a napot, amikor 3 évvel ezelőtt besétáltam az első képzésedre. Túlzás nélkül mondhatom, hogy ma is abból a tudásból élek, amit tőled akkor megtanultam. Hála Istennek ma már egy sikeres szakembernek mondhatom magam a hivatásomban és ezért mindig is hálás leszek neked drága Icus! 

A mindennapi munkám során megannyiszor hallom a fejemben még most is szavaid és szakmai intéseid egy-egy mozdulatsor elvégzésénél. Azt gondolom, a jó tanár az, akinek a szavaira még hosszú évek múlva is emlékszik a tanítvány. 

Szerencsés vagyok, hiszen személyedben nem csak egy oktatót de egy nagyszerű embert is megismerhettem. Mindig segítőkész vagy valahányszor szakmai vagy privát kérdéssel fordulok hozzád. Lelkesítesz és hiszel bennem talán jobban mint én saját magamban. Irigylem és egyben csodálom az erődet amivel mai napig végzed a munkád és csak reménykedhetek benne, hogy ennyi hivatásban eltöltött évvel a hátam mögött mint ami neked van, csak legalább a töredéke erővel és hittel fogom tudni végezni a munkámat én is. 

Szívből és szeretettel ajánlom mindenkinek a képzéseidet! 

Maximális tudást adsz át a tanítványaidnak és ezért maximális figyelmet vársz el. Tematikailag jól felépített képzéseid vannak, amelyek nem csak a lényeges és legfontosabb ismereteket de bőséges háttértudást is nyújtanak a hallgatóidnak. Mindig hozol példákat az életből, a munkádból, a mindennapi tapasztalataidból, ami szerintem elengedhetetlen ahhoz hogy maradandó emlékem legyen egy képzésből. 

Nem fukarkodsz átadni mindazt a tudást amit te is tudsz. Ami szintén azt bizonyítja, hogy jó tanítónk vagy! 

Ahogy én látom, hittel, szeretettel és alázattal éled az életed és tanítasz mindenkit aki hozzád fordul.  Remélem még nagyon sokáig tanulhatunk tőled és nekem is alkalmam lesz még részt venni egy-egy tanfolyamodon! 

Hálás szívvel mondok még egyszer köszönetet Icus mindazért aki vagy és akivé válhattam általad! 
Köszönöm! 

Erika “

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

“Kedves Icus!

Volt szerencsém már három különböző terápiás kezelést elsajátítanom a tanfolyamaid során. Az FMT I. FMT II. és a Nyirok masszázst.

Az órákon mindig nagyon kötetlen és felszabadult volt a légkör. Elméleti és gyakorlati oktatásban egyaránt részesültünk. A gyakorlati részeknél a csoporttársaimon tudtam gyakorolni. Közben pedig egy-egy páciens is megjelent az oktatáson, akik nagyon kedvesen beleegyeztek abban, hogy a kezelésüket végignézhessük, adott esetben a problémás területeket kitapinthassuk. Az oktatás időtartama alatt nagyon sok hasznos tanácsot kaphattunk a tapasztalatid révén.

Június elején lett egy kis kezelőm, ahol fogadni tudom a vendégeimet. Számomra az a legszebb része ennek a szakmának, amikor a vendégek, gyakran évek óta húzódó panaszain tudtam enyhíteni, vagy akár meg is szüntetni azokat. Egyik legelismerőbb dicséret egy portugáliai vendégtől érkezett. Üzletember révén már sok országban megfordult, és mindenhol elment masszázsra. Nálam a tizedik perc környékén nagy szemekkel megállapította, hogy ez bizony nem az a relaxációs masszázs amire Ő számított, és nagy boldogan kért rá még egy órát. Távozáskor nagyon szépen megköszönte, mert még elmondása szerint egyik országban sem szedte így szét Őt senki, majd rakta össze.

Annak köszönhető ez a dicséret, hogy  kombinálva tudom alkalmazni ezeket a terápiákat, a hatékonyabb eredmény elérésének érdekében.

Köszönöm, hogy átadtad Nekünk, Nekem ezeket a technikákat. Megosztottad velünk a tapasztalataidat is, melyekből szintén sokat tanulhatunk. Valamint Köszönöm, hogy mind a mai napig bizalommal fordulhatok hozzád bármilyen kérdéssel, problémával.

Mindenkinek, aki ezen a területen szeretne dolgozni, vagy már meglévő tudását szeretné bővíteni, bátran merem ajánlani a Icus tanfolyamait!!!

Renáta ”

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Icus!

Én három tanfolyamon jártam nálad. Mindháromra ugyanazok a dolgok voltak jellemzőek. A családias légkör kifejezetten oldja a feszültséget, ami az első alkalommal volt bennem. Nagyon jó, hogy általában nem szoktunk egyszerre sokan lenni, mert így több figyelmet kapunk tőled, sokkal személyesebb az oktatás. Nekem nagyon sokat jelent, hogy minden tanítványod keze alá mersz feküdni, így tudod a leghitelesebben instruálni a mozdulatokat. Ez óriási bizalmat mutat a részedről, nekünk pedig önbizalmat nyújt! Sohasem éreztem megkülönböztetést sem azzal, aki ügyesebb, sem azzal, aki kevésbé tehetséges, mégis mindannyian tudtuk, ki miben hogyan halad, mert mindenkivel őszintén közölted a tapasztalataidat. Minden alkalommal érezhető volt, hogy szereted, amit csinálsz, amit tanítasz és ezáltal nekünk is könnyebb megszeretni! 🙂 Az sem elhanyagolható, hogy tudom, bármikor fordulhatok hozzád segítségért, ha valamilyen új helyzettel találkozom. Minden tanfolyam végén azt éreztem: bárcsak lenne már sok vendégem, akinek segíthetnék a te csodálatos tanításoddal! Minden tudásodat átadtad, maximális tisztelettel és szeretettel, amihez már csak a saját tapasztalatainkat kell hozzátennünk, hogy elindulhassunk azon az úton, amelyen majdnem olyan jók és hatékonyak lehetünk, mint Te! Nekem ezen az úton Te vagy a példaképem!!!❤️❤️❤️Köszönöm szépen 

 Anett”

“Drága Icusom!

Eddig két tanfolyami oktatáson vettem részt, FMT I: ÉS FMT II: modulján mind a két tanfolyamon nagyon jól éreztem magam, egyrészt az előadásod értelmezhető volt és jól kidolgozott, bármilyen kérdésem volt  és nem voltam eléggé tájékozott  éreztem, hogy merjek kérdezni mert segítő kész voltál. Ami számomra a legjobb volt az az, hogy gyakorlati oktatásban annyit gyakoroltam és kérdezhettem tőled, ameddig nem voltam magabiztos. Sokat jelentett számomra a saját tapasztalataid átadása. Bármikor és bárkinek szívből ajánlom a tanfolyamokat. Sokkal magabiztosabb vagyok a  munkámban. És meg a plusz gyakorlati lehetőségek csodás ajándékok számomra.

Köszönöm

Ölellek Karolina!

Ui :Mindig jó a csapat 😃”

—————————————————————————————————————————————————

“Kedves Ica!

Évek óta járok Hozzád a kezelésekre és mindig könnyedén, terhektől, fájdalmaktól mentesen szállok le a masszázságyadról. Szóval úgy döntöttem, hogy meg is tanulom az általad használt, egyedi technikát. Nagyon jó volt, hogy az első 2 napon vállaltál vendégeket, akik által mi is sokat tanultunk és tapasztaltunk.  A tanfolyam nagyon jó hangulatban telt, emellett megfelelően átadtad azt a tudást, amivel bátran útnak tudunk indulni ezen a területen. Továbbá nagyon jó, hogy a 4. tanfolyami nap elkülönül, hogy tudjunk gyakorolni, illetve megosztani a tapasztalatainkat Veled és a többiekkel. Volt alkalmam többször is részt venni tanítványod általi masszázson, így vendégként is azt mondom, hogy nagyon jól átadod a kellő technikákat.

Puszi Jani”

—————————————————————————————————————————————————

“Kedves Ica!

Hálás vagyok neked az FMT képzésért, melyben egy komplett kezelési módszert adtál a kezünkbe. Sok -sok gyakorlással és elméleti oktatással, viszont a gyakorlatra fektetve a hangsúlyt. Külön köszönet azért is mert a tanfolyamon voltak olyan esetek akiken meglehetett tapasztalni, kilehetett tapogatni a problémás területet. Hálás köszönet nekik is a hozzájárulásukért.

A tanfolyam kellemes, vidám hangulatban telt. Megtanultunk többféle fogást, hogy mindenki tudjon belőle választani, hogy neki mi működik könnyebben, mi áll jobban a kezére. Türelmesen kérdéseinkre odafigyeléssel  válaszoltál, amit nem értettünk azt egyénre szabottan újból elmagyaráztad. Én személy szerint egy kicsit féltem ettől a technikától, mert még nem voltam ilyen kezelésen, viszont már csináltam néhány kezelést, és örömmel tapasztaltam hogy tudok segíteni a hozzám érkezőknek.

Azt szintén jó dolognak tartom hogy kb egy hónap elteltével van a 4.gyakorló nap. Ezen a napon mindenki beszámolt milyen esettel volt dolga és hogy boldogult. Itt kaptunk tanácsot a felmerült problémák megoldására.

Az FMT képzést mindenkinek ajánlom aki hívást érez hogy szívesen segítene másoknak ezzel a technikával, természetesen Icával mint oktatóval. Ica a tudásával, tapasztalatával hatalmas hozzájárulás. Hálásan köszönöm mind azt a tudást és gyakorlatot amit kaptam tőle.

Köszönöm! Éva”


Kedves Icus!
Szeretném megköszönni azt a lehetőséget, hogy  az FMT 1. oktatásodon részt vehettem. Még nem találkoztam, ilyen szakmájában kimagasló tudással rendelkező emberrel, aki ilyen precízen, odaadóan és minden apró részletre kiterjedően adja át tudását. Számomra a legizgalmasabb és egyben legmeglepőbb feladat az volt mikor téged kezeltünk. Őszintén és minden apró részletre kiterjedően irányítottad kezeinket és nem volt hiány a dicséretben sem. Átadtad azt a szeretetet is ahogyan ezt a nehéz , de egyben csodálatos munkát kell végezni. Nagyon köszönöm!
2019.09.28.
Hajnalné Böbi